Oulun kirjamessujen iltaklubi

Oulun kirjamessut messuiltiin 11.-12. 6. Huutomerkki-yhdistys oli jälleen kirjamessujen iltaklubin järjestelyjen takana.

Klubiyleisön viihdyttämisen yökerho Nuclear Nightclubissa aloitti Marjatta Kaasila, joka lauloi uunituoreen ”Sievä on pienen uni” -äänitteensä satoa Seppo Kuusikon kitarasäestyksellä. Yleisö olisi halunnut kuulla lisääkin lauluja muun muassa tuhnuja tuhnuttavista persikkapyllyistä, mutta tiukka aikataulu pakotti jokaisen esiintyjän väistymään seuraavien tieltä.

Ville Pohjonen esitti otteen Essi Kummun teoksesta ”Karhun kuolema”. Kirjailija itse oli ohjannut lausuntaesityksen, eikä siinä tekijöiden mukaan haluttu pelätä päätään mahdollisesti raaviskelevia kuulijoita. Kirjallisen osuuden jälkeen oli jälleen tarjolla musiikkia, kun taiteen moniottelija Hannu Väisänen lauloi musiikkikappaleita, jotka ovat lähellä niin hänen sydäntään kuin tuotantoaankin. Niko Mäenalasen säestämä pienoiskonsertti oli ikään kuin kenraaliharjoitus seuraavan päivän kirjamessujen esiintymiselle.

Ilta jatkui jälleen kirjallisemmalla linjalla, kun lavalle kapusi Minna Mirha kertomaan esikoisteoksestaan ”Katso näetkö pimeää”, joka lupaa oudon ja kenties mystisenkin lukukokemuksen. Lisäksi yleisö sai nauttia Heli Slungan ja Jouni Inkalan runoista tekijöidensä itsensä tulkitsemina.

Huutomerkin tapahtumissa jännittävää on, että koskaan ei voi tietää, millaista ekstempore-ohjelmaa saattaa olla luvassa. Hihasta vedettyä ohjelmaa nähtiin myös kirjamessuklubilla, kun lava avattiin ”Open mic” -hengessä vapaasti yleisön käyttöön. Tällä kertaa yleisön eteen lennähti kitaratrubaduuri!

Ilta jatkui edelleen poikkitaiteellisuuden nimissä, kun lattian valtasi TanssitEATteri Jumbo Pullakko-nimisellä tanssi- ja nisuleetaperformanssilla, jossa meno oli vakavaa, muttei ryppyotsaista. Sanailutaiteen yhtä lajia edustivat räppäävät Roolipolun veljekset.

Kirjamessuklubin illan päätti yleisön jopa pöytiä kaatavaan hurmioon nostattanut Kauko Röyhkä & Maurice Whitle Sports (France), joka esitti Röyhkän varhaistuotannon biisejä kovalla antaumuksella.Yhtyeen Ranskaan viittava nimi sulkeineen päivineen taitaa olla hämäystä, siksi tutuilta soittajat näyttivät.

Iltaklubin puolivälinkrouvista oli hyvä jatkaa matkaa kirjamessujen toiseen päivään tai kuka nyt minnekin lämpimässä kesäyössä kulkunsa suunnisti.

 

Tarja Longi

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s