Oulu paloi – kansa katseli

Perjantaina 16. helmikuuta Huutomerkin Musteklubilla ravintola Rauhalan puuseinien suojassa ilta aloitettiin katsomalla Mika Ronkaisen dokumentti Oulun rantakortteleiden kohtalosta. Oulu palaa (Suomi 1997) haastatteli kaikkia osapuolia, niin rakennuttajia kuin suojelijoitakin, ja hyväntahtoisia viranomaisia, poliitikkoja ja arkkitehtejä. Ketjuja ja metkuja ei omatunto tuntunut vaivaavan, höynäytettyjä viranhaltijoita kylläkin.

Illan kaunokirjallisen osuuden aloitti Eero Suvilehto. Hän esitti runoja Egean tuuli -kokoelmastaan, josta hiljan on ilmestynyt toinen painos. Suvilehto tekee runoissaan tarkkasilmäisiä ja melankolisiakin havaintoja Balkanilta.

Eero SuvilehtoRunoimprovisaation tulosten luentaa Musteklubilla 15.2.2013

Ilta jatkui Nina Kukkosen lauluin. Paremmin stand up -klubeilta tuttu Kukkonen ilahdutti yleisöä humoristisilla tarinoillaan, joissa sivuutettiin vatsan toiminnan ongelmat.

Nina Kukkonen Musteklubilla 15.2.2013

Vanhaan Ouluun palattiin Kulttuuriosuuskunta Puhurin lukuteatterissa. Jyri-Jussi Rekisen Mustasilmäinen koira (Nordbooks 2012) sijoittuu 1970-luvun Ouluun, mutta inhimillisellä on tapana olla pätevää kaikkina aikoina. Eli ei pidä ajatella, että Oulun säästyneet kulttuurikohteet olisivat turvassa.

Kulttuuriosuuskunta Puhurin lukuteatteria Musteklubilla 15.2.2013

Tuottaja Kari Miettunen patisti yleisöä runojen kirjoittamiseen. Aiheeksi mielikuvitushatustaan Miettunen tempaisi jaa, ei, (tyhjiä) ja poissa. Osallistujat saivat kirjapalkinnot.

Runoimprovisaation tulosten luentaa Musteklubilla 15.2.2013

Illan päätti Pekka Kumpulainen Ystävineen. Tomwaitsmainen musiikki leijui ravintolasalissa.

Pekka Kumpulainen ja Ystävät Musteklubilla 15.2.2013

Pois lähtiessä Rauhalan portailta katseli lähiympäristöä epäilevästi. Rauhalan ja Kasarmintien väliin on noussut uusi kerrostalo. Palanut voimalarakennus oli edelleen korjaamatta. Ajatukset palasivat Ronkaisen dokumenttiin. Rantakortteleiden eteläpään rakennusten korjaamisen vastikkeeksi rakennusliikkeet olivat saaneet lisärakennusoikeuksia. Silti talot jäivät korjaamatta. Mikä onkaan ajankuvaa ja mikä pätevää kaikkina aikoina.

Teksti ja kuvat: Reijo Valta

Kategoria(t): Musteklubi Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s