Luovan kirjoittamisen teemapäivä 14.8.2013

Kuva: Reijo Valta

Oulun Muusajuhlien ensimmäisenä päivänä paikalliset kirjoittaja- ja kirjailijayhdistykset kokoontuivat Oulun pääkirjaston Piazzalle esittelemään toimintaansa ja tarjoamiaan mahdollisuuksia kirjoittamista (ja hieman myös piirtämistä) harrastaville. Parin ensimmäisen tunnin ajan Huutomerkin, Oulun kirjailijaseuran, Pohjois-Pohjanmaan kirjoittajien, Oulun ympäristön kynäilijöiden, Päätalo-instituutin, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston ja Oulun sarjakuvaseuran pöytien äärellä kiersikin kiinnostunut jos toinenkin. Mukaansa he saivat järjestöjen ja niiden kirjoittajakoulutusten esitteitä ja myynnissä olleita julkaisuja. Huutomerkki sai kaksi uutta jäsentä.

Kuva: Reijo Valta

Iltapäivän mittaan samassa tilassa järjestettiin myös keskustelutilaisuus luovasta kirjoittamisesta. Kaisa Kortekallion johdattelemana järjestöjen edustajat kertoivat omista kokemuksistaan. Keskustelu väistämättä kääntyi kirjoittajan ja kirjailijan väliseen rajankäyntiin. Oman teoksen julkaisemista, oli se sitten kenen tahansa kustantama, pidettiin yhtenä tärkeänä kirjailijuuden tunnusmerkkinä.

Oulun kirjailijaseuran puheenjohtaja Pauliina Vanhatalo puolusti yhdistyksensä tiukkoja jäsenkriteerejä ammattilaisuudella. Kirjailijaseuran on tarkoitus olla ammatillinen järjestö, joten jäsenten olla kirjoittamisesta toimeentulonsa saavia. Kriteerien asettaminen on kustannusalan murroksessa on vaikeaa, myönsi Vanhatalo, ja totesi ettei huonoimmilla kaupallisten kustantajien huonoimmilla sopimuksilla ja palvelukustantamisella ole eroa.

Kuva: Reijo Valta

Keskustelu laajeni ja jatkui järjestöjen edustajien kesken vielä varsinaisen tilaisuuden loputtuakin. Kirjailijuus on sosiaalisesti määriteltyä, ja se sosiaalinen määrittely jatkunee vielä monissa tilaisuuksissa näillä Muusajuhlillakin.

Teksti ja kuvat: Reijo Valta

Kategoria(t): Muusajuhlat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s