Torstain runolounaalla

Muusajuhlien ohjelmistoon kuuluu kolme runolounasta Tubassa. Keskiviikkona puolen päivän jälkeen hengen ravintoa jakoivat Marjatta Kaasila ja Joel Karppanen, perjantaina ovat vuorossa Pirjo Suvilehto ja Eero Ylitalo. Torstaina vuoro oli Miia Paanilla ja Tuomo Heikkisellä. Molemmat aloittivat runoilla, ja lopuksi tekivät loikan toiseen lajiin.

Kuva: Reijo Valta

”Aurinko älä lakastu”

Kirjallisen lounastarjoilun aloitti Miia Paani lukemalla runoja esikoiskokoelmastaan Nimeämätöntä varten (Nihil Interit 1996) ja muun muassa nimirunon tuoreemmasta Puut juurilla ja naiset (ntamo 2010). Jatkoksi ne saivat muutamia julkaisemattomia, uusia runoja.

Lopuksi Paani esitteli uutta aluevaltaustaan, aforismeja. ”Puut puhuvat omiaan, metsä puhuu yhteistä kieltä”, jäi mieleen askarruttamaan.

Kuva: Reijo Valta

”Myöhemmin kerron teille linnuista”

Aikaisemmilla Muusajuhlilla on muistettu antiikin muusia (linkki http://www.huutomerkki.fi/muusajuhlat/2011/?page_id=204), ja jopa laadittu uusia sanataiteellisia kunnianosoituksia heidän kunniakseen. Omassa runo-osuudessaan Tuomo Heikkinen esitti kaksi muusille, tragedian muusa Melpomeneelle ja epiikan muusa Kalliopeelle, omistettua runoa.

Heikkinen kertoi viime ajat kirjoittaneensa romaania. Teoksen nimenä on Hän. Siitä Heikkinen luki malliksi hieman alkua, herätteli mukavasti kiinnostusta tulevaa kohtaan. Hän alkoi sanalla hän.

Teksti ja kuvat: Reijo Valta

Kategoria(t): Muusajuhlat Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s