Huhtikuinen musteklubi – 4.7.2014

Nuclear Nightclubin eteen oli kerääntynyt jo pieni joukko ennen ravintolan avautumista. Huhtikuun Musteklubilla oli paljon ohjelmaa, joten yleisökin ymmärsi olla ajoissa paikalla. Luvassa oli runoesityksiä, kirjailijahaastatteluja, soittavia kirjailijoita ja kirjailevia soittajia. Vetonaulana Jarkko Martikainen.

 

Image

 

Ilta alkoi Kati Hiekkapellon jututuksella. Marja-Riitta Vainikkala haastatteli Anna Fekete-dekkarien kirjoittajaa. Hiekkapelto on kirjoittanut kaksi osaa unkarilaissyntyisen maahan- muuttajapoliisin selvittelyjä, kirjat Kolibri (Otava 2013) ja Suojattomat (Otava 2014). Sarjaan on tulossa jatkoa ainakin kahden teoksen verran. Hiekkapelto haluaa tutustua hahmoihinsa paremmin ja selvittää keitä he oikeastaan ovat. Kirjoitustapaansa Hiekkapelto kuvasi tiiviiksi. Hän ei osannut tarkemmin eritellä miten mikin työn osa prosessissa asettuu paikalleen. Keskeistä on kuitenkin tarina ja kehämäinen kerronta.

 

Image

 

Jyri-Jussi Rekisen haastateltavana oli Jarkko Martikainen. Hän määritteli itsensä ensi- sijaisesti lauluntekijäksi, vaikka onkin kirjoittanut novellikokoelman Pitkät piikit (Like 2005) ja runokokoelman 9 teesiä (Like 2008). Viimeksi Martikainen on ollut toimittamassa Ismo Alangon laulutekstit kokoavaa Sanoja (WSOY 2011). Kirjalliseksi esikuvakseen hän takeltelematta ilmoitti Vasili Šukšinin. Seuraavaksi Martikaisella on tekeillä levy uuden bändin kanssa. Tulevista kirjallisista töistä ei ole tietoa. Oman laulutekstikirjan tekeminen on ajankohtaista korkeintaan kymmenen vuoden kuluttua.

 

Image

 

Illan runo-osuuden avasi Heidi Immonen pohjois-pohjalaisesta maaperästä lähtevillä teksteillään. Runoissa mitattiin syntejä ja lapsilukua, pohdittiin pelargonioita ja viimeistä matkaa.

 

Image

 

Keke Lammassaari toi maistiaisia Muusajuhlilla ensi-iltaan tulevasta Kulkuri ja metsälampi-runomonologista. Näytteessä pohdittiin muun muassa sitä voiko masentunut rakastaa ja voiko masentunut tulla rakastetuksi.

 

Image

 

Illan musiikkiosuuden aloitti paras (ja ainoa) hailuotolainen punk-bändi Parrakas nainen. Keski-ikäisiksi naisiksi esittäytyneet Kati Hiekkapelto ja Susanna Rapinoja esittivät reippaasti kantaaottavia ralleja.

 

Image

 

Välijuontojensa yhteydessä Huutomerkin tuottaja ja illan juontaja Kari Ensio Miettunen esitti omia versioitaan Jukka Takalon Jokainen on vähän homo -laulusta. Lisäksi useampaan otteeseen veisattiin ajankohtainen Suvivirsi. Sen sanat tuntuivat kaikki osaavan.

 

Image

 

Jarkko Martikainen esiintyi kitaran kanssa. Tutut biisit saivat yleisön pakkautumaan tanssi- lattialle tiiviiksi massaksi. Laulaja vitsailikin, että tanssikaa jos voitte. Martikainen kävi lavalla vielä illan päättäneen rautalankaorkesteri El Supernautin aikana. Oli El Super- nautillakin kirjallisia aiheita: yksi kappale oli omistettu kapteeni Haddockille.

 

Image

 

Kuvat ja teksti
Reijo Valta

Kategoria(t): Musteklubi, Uncategorized Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 Responses to Huhtikuinen musteklubi – 4.7.2014

  1. Reblogged this on Vähän postia Hailuodon rannoilta… and commented:
    Kati on käynyt mantereessa kirjallisuusillassa!

  2. Päivitysilmoitus: Introducing… Kati Hiekkapelto | One Word At A Time

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s