Ensimmäinen Runoke-ilta

Lauantaina 20.9. 2014 alkuillasta Tubassa vietettiin ensimmäistä runoke-iltaa. Aloite illan pitämiselle oli tullut toiveesta saada tilaisuus, jossa mutkattomasti voisi aloitteleva esiintyjä astua lavalle ja lausua runojaan.

Oulussa on muusikoille ja laulajille runsaasti mahdollisuuksia kokeilla lavasäteilyään, mutta kaiken kansan runoilta ei ole vakiintunut yhdenkään ravintolan ohjelmaan. Tubassa nyt siis kokeiltiin, saisiko tällainen ilta suosiota ja uusia esiintyjiä lavalle.

Ensimmäinen tunti kului sovitun ohjelmiston ja Huutomerkin aikaisemmista tilaisuuksista tuttujen esiintyjien merkeissä. Lavarunouden paikallinen parhaimmisto, Jouko Saksio, Lassi Kalleinen ja maanitellen lavalle saatu Jere Vartiainen esittivät omia lavalle kirjoitettuja runojaan. Kävivätpä iltaa ideoinut Satu Huusko ja Toppilan katurunoilija Immu Suominen myös lausumassa.

Vasta toisella tunnilla uusia ja vieraampia kasvoja uskaltautui estradille. Toki heti alussa kerrottiin illan idea, mutta vei aikansa tarttua mahdollisuuteen. Luontevan ilmapiirin luomiseen menee aikansa. Ilmassa oli jännitystä ja suuria tunteita, joita haluttiin toisten kanssa jakaa. Toivottavasti kynnyksiä ylittyi ja seuraavalla kerralla lavalle nouseminen on helpompaa.

Kuvakavalkadi illan kulusta:

DSC08587 DSC08594 DSC08595 DSC08596 DSC08598 DSC08609 DSC08610 DSC08613 DSC08616 DSC08622

Teksti ja kuvat: Reijo Valta
Julkaistu ensin osoitteessa http://poistyopoydalta.blogspot.fi/2014/09/runoke-ilta.html

Kategoria(t): Runoke. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s